Erkend Veluws Streekproduct
play
Erkend Veluws Streekproduct
De Veluwe heeft een bijzonder en afwisselend landschap. Aan het versterken van dit landschap en de biodiversiteit kan jij bijdragen. En ook nog eens op een hele lekkere, gezonde en bewuste manier.

Het diner was een groot succes en de filmpjes zijn heel enthousiast ontvangen!

Een belangrijk diner in Brussel met ongeveer 80 partners van de Veluwe en commissie leden uit Brussel is de aanleiding voor een serie films.  Thema van het diner is: ´biodiversiteit´. Tijdens het diner zijn er een aantal sprekers en is het doel om te spreken over het thema van de avond. Het diner zal bestaan uit vier gangen waarbij vier Veluwse restaurants elk een gang serveren met streekproducten van de Veluwe die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in het gebied. Het plan is om de gerechten te introduceren met korte filmpje waarbij de relatie van ´het landschap, producent, product, restaurant en bezoeker´ duidelijk naar voren komt.

De Stichting Erkend Veluws Streekproduct is een onafhankelijk keurmerkorganisatie voor streekproducten. Het keurmerk garandeert de consument dat het product een Echt Veluws product is. En bij veel restaurants op de Veluwe kan je namelijk kiezen voor een gerecht bereidt met een Erkend Veluws Streekproduct. De producenten van deze streekproducten leveren extra inspanning voor het beheer van het Veluwse landschap en hebben aandacht voor biodiversiteit.