Monuta Advies video's
play
Monuta
"Mijn kijk op uitvaartadvies"

Maak financiering van uitvaartkosten bespreekbaar. De andere financieel adviseurs die de film zien moeten na afloop daadwerkelijk de overtuiging hebben dat ze in hun eigen adviesgesprekken ook praten/adviseren over uitvaartkosten.

Dit was onze opdracht. Een serie portretten die we in een volgend format hebben gestoken.

Als adviseur vertel je je eigen verhaal. Je inspireert andere intermediairs, geeft inzicht in jouw werkwijze en aanpak. Dat doen we d.m.v. een losse interviewvorm. Van te voren wordt er in overleg met de intermediair een persoonlijke setting uitgekozen waar het interview gaat plaatsvinden. Een persoonlijk habitat.
En de antwoorden worden verkregen door een goed vraaggesprek met de interviewer. Geen autocue of uit het hoofd geleerde antwoorden. Puur en authentiek.

Het bespreken van de uitvaartkosten hoort er gewoon bij – je moet het doen, maar hoe? We proberen de mensen mee te nemen in hoe dat aan te pakken. Niet belerend maar vanuit de praktijksituatie. Waarbij de achterliggende gedachte moet zijn: Iedereen gaat hier mee te maken krijgen, dus regel het en besef hoeveel mensen je hier blij mee maakt.

Door het camerawerk, vorm van montage, muziekgebruik en de grafische vormgeving ontstaat er herkenning.
Met als resultaat een menselijk, sfeervol en persoonlijk verhaal.