Making of - Timelapsen Film WILD
play
Making of Bioscoopfilm WILD
Wat komt er allemaal kijken bij het maken van Timelapsen?

Smeltende sneeuw, aangroeiend ijs, ontluikende planten en groeiende paddenstoelen. Altijd al willen weten hoe de timelapsen van de film WILD tot stand zijn gekomen? We geven je een kijkje achter de schermen. Ook laten we zien welke toeren er allemaal zijn uitgehaald en welke baanbrekende filmtechnieken gebruikt zijn om de verbluffende beelden vast te leggen.

 

Twee jaar lang mochten we filmen op de mooiste plekken van de Veluwe.

Hiervoor kregen we speciale toestemming van natuurorganisaties, gemeenten en andere instanties die deze film een warm hart toedragen.

’s Ochtends vroeg en midden in de nacht, tijdens stormen en steenkoude dagen. Wanneer het nodig was waren we in het veld te vinden om onze prachtige Veluwe vast te leggen.

Maar technisch was het niet mogelijk om alles buiten op te nemen dus verhuisden we de natuur naar onze eigen studio.

Studio

In de studio bootsten we de omstandigheden zo goed mogelijk na. En konden we met hulp van experts; planten, bloemen en zelfs paddenstoelen laten groeien. Sommige van deze opnames duurden enkele weken en konden vaak maar 1 keer worden gedaan. De ultieme uitdaging voor onze timelapse-experts.

In het onderstaande filmpje neemt Stefan je mee in 1 van de 4 speciale studio’s. In deze studio’s werden vaak tegelijkertijd meerdere opnames gemaakt. En daar komt vaak heel wat bij kijken. De opstelling is gemaakt, de camera’s en licht zijn geplaatst en dan is het wachten. Heel lang wachten.

Uniek beeldmateriaal

Het resultaat mag er zijn. Deze unieke beelden zijn nu te bewonderen in de bioscoop. Later dit jaar zal de TROS een 3-delige tv-serie uitzenden waarin nog veel meer timelapsen zijn verwerkt. De moeite waard dus.

Script

We werkten aan de hand van een script. Van te voren stond dus al vast wat we wilden hebben en waar we dat gingen doen. Eindelijk was het zover. Het weer sloeg om en de temperatuur begon te dalen. Tijd om in actie te komen. Een timelapse waarbij een ven op het punt staat om dicht te vriezen. En dan niet zomaar een timelapse, maar een waarbij we het gevoel krijgen dat we over het water heen glijden. Timing was uiterst belangrijk omdat de apparatuur opgesteld moest staan, voordat het was dicht gevroren.

Bekijk de trailer